Echipa

peis. Rebecca I. BEDELEAN
Membru echipă: 2013, 2014, 2018
Coordonator ediție 2018
Rebecca Bedelean a absolvit specializarea de Peisagistică în 2012 la Facultatea de Horticultură și Silvicultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (U.S.A.M.V.B.T). În perioada 2012 - 2014 urmează cursurile postuniversitare de masterat în Urbanism și Amenajarea Teritoriului la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (U.P.T.) unde încheie cu o cercetare privind „INTERVENȚII ÎN SPAȚIUL RURAL DIN PUNCT DE VEDERE AL PEISAJULUI DUPĂ ANUL 2000, Studiu de caz – Lacurile Comunei Ghioroc”. Rebecca Bedelean își continuă pregătirea în arhitectura peisajului în două birouri din Europa, respectiv ‘Garden Frame’ (Lisabona - 2013) și ‘Wilder Associates’ (Londra - 2014). Începând cu 2015 își începe activitatea ca peisagist în România. În 2009 devine membru al Asociației Peisagiștilor din România - AsoP, urmând să devină coordonator al Departamentului de Studenți (2010 - 2012), secretar și membru asociat al Asociației Peisagiștilor din România - AsoP, Filiala Teritorială Vest în prezent. În tot acest timp desfășoară o implicare activă în numeroase proiecte ale asociației și luări de poziție față de diferite proiecte de intervenție asupra spațiilor verzi.

peis. dr. Raluca R. RUSU
Membru echipă: 2013, 2018
Raluca R. Rusu este peisagist practicant din anul 2005, după absolvirea specializării de Peisagistică în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Experiența profesională include diverse proiecte de planificare a peisajului și a spațiilor verzi, precum și proiecte culturale, cercetări asupra patrimoniului și peisajului cultural. Membru fondator şi vicepreședinte al AsoP România şi preşedinte AsoP Vest în prezent, poziții în cadrul cărora desfășoară o implicare activă în reprezentarea intereselor profesiei de peisagist în România, doar numind câteva: membru în echipa de lucru pentru introducerea ocupației de Peisagist în nomenclatorul calificărilor (COR), luări de poziție față de diverse proiecte de intervenție asupra spațiilor verzi, observator AsoP România în cadrul ședințelor Adunării Generale IFLA Europe-EFLA (2007, 2008, 2009). În anul 2016, pe o perioadă de 4 luni a beneficiat de un stagiu de documentare și o bursă de studiu în cadrul Universității din Fribourg, Elveția, iar în iulie 2018 a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu o cercetare privind practicile patrimoniale.

peis. Maria – Teodora IANKO
Membru echipă: 2013, 2014, 2018
Maria Ianko a absolvit Peisagistica în 2012 la Facultatea de Horticultură și Silvicultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. În perioada 2012-2014 urmează cursurile de master la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, specializarea Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Universității Politehnica din Timișoara, și realizează lucrarea de disertație cu tema ce viza “Estimarea potentialului ecologic al spațiilor verzi din Timișoara ca element determinant în evaluarea necesarului de plantații în arealul limitrof”. În prezent deține funcția de membru asociat al Asociației Peisagiștilor din România - AsoP, Filiala Teritorială Vest.

peis. Alexandru CIOBOTĂ
Membru echipă: 2013, 2018
A absolvit Peisagistica în 2005 la Facultatea de Horticultură din cadrul U.S.A.M.V.B. Timișoara, urmând în 2009 Masterul de Urbanism la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica din Timișoara; Membru fondator, președinte (2006-2010, 2012-2016) al Asociației Peisagiștilor din România (2004), delegat și observator la IFLA Europe (2007-2009). A inițiat sau a fost implicat în proiecte precum: înscrierea ocupației de peisagist în COR, aplicație pentru obținerea statutului de utilitate publică a asociației, proiecte de schimbare a Statutului asociației și a militat permanent pentru extinderea asociației la nivel național susținând că AsoP România poate deveni o platformă națională pentru toți peisagiștii români. În prezent, este doctorand al Facultății de Arhitetcură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica din Timișoara cu o cercetare privind politicile agricole și peisajul rural în Banat.

peis. Andrei CONDOROȘ
Membru echipă: 2013, 2014, 2018
Coordonator ediție: 2013, 2014
Andrei Condoroș a absolvit Peisagistica în 2009 la Facultatea de Horticultură și Silvicultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (U.S.A.M.V.B.T). Începând cu 2010 urmează cursurile masterale în urbanism la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Din 2014 este doctorand al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT), o teză ce privește Cercetarea, protecția și revigorarea peisajului cultural al grădinilor ansamblurilor nobiliare de sec. XIX, de-a lungul Văii Mureșului, Banat - Crișana. Este membru fondator al Asociației Peisagiștilor din România - AsoP, Filiala Teritorială Vest (2013), fiind în prezent membru în Consiliu Director teritorial. A deținut funcția de președinte al AsoP Vest (2013-2017), vicepreședinte al Asociației Peisagiștilor din România - AsoP (2013 - 2017). La nivelul Federației Internaționale a Arhitecților Peisagiști (IFLA), Regiunea Europeană (IFLA Europe), a ocupat mai multe poziții ca reprezentant al AsoP România: observator (2008-2010), delegat permanent din partea AsoP România (2010-2013), vicepreședinte - Practică Profesională (2013-2015), cu un portofoliu care a acoperit o gamă variată de proiecte și acțiuni, dintre care unul a fost - Green infrastructures (ro. Infrastructuri ecologice), pe care l-a și coordonat, având privilegiul la momentul respectiv să reprezinte atât IFLA Europe cât și ECTP-CEU (Consiliul European al Urbaniștilor) la nivelul Grupului de lucru (GIIR WG) instituit de Comisia Europeană prin Directoratul de Mediu. Odată cu aderarea în 2011 a AsoP România la CIVILSCAPE, deține calitatea de membru în Consiliul Consultativ.

stud. peis. Izabella RUJA
Voluntar ediție: 2018
Izabella Ruja este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Horticultură și Silvicultură, specializarea Peisagistică, în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”din Timișoara.